sobota, 24 listopada 2012

Babeczki (cupcakes)



Słodki i śliczny manicure. Aż chce się do zjeść ;)

Jak je zrobić?

Będziesz potrzebować:
- lakier bezbarwny bazowy i utwardzający,
- fioletowy lakier do paznokci z cienkim pędzelkiem,
- biały, różowy, bordowy/czerwony aplikator/lakier z cienkim pędzelkiem,
- małe, srebrne i różowe kuleczki.

Wykonanie:
1.Pomaluj paznokcie lakierem bazowym.
2.Weź fioletowy lakier i namaluj poziomą linię mniej więcej w połowie paznokcia. Wypełnij dolną część i poczekaj, aż będzie sucha.
3. Różowym aplikatorem zrób cienkie, pionowe kreseczki.
4.Na górnej połowie paznokcia namaluj białym pędzelkiem łuk. 
5. Następnie zrób kilka półkoli zachodzących na fioletowe tło. 
6. Zamaluj powstały "obłoczek".
7, Weź kuleczki i umieszczaj je w różnych miejscach "bitej śmietany", zanim biały lakier jeszcze wyschnie.
8. Na samej górze zrób czerwoną/bordową kropeczkę, będącą wisienką :)
9. Całość utrwal lakierem bezbarwnym.
GOTOWE!

Mam nadzieję, że spodobał się Wam ten pyszny manicure ;) Próbujcie!

Ola


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz